Spring til indhold

Yen Ta Fo nudelsuppe

  • Thai mad
  • Sidst opdateret

En populær lyserød nudelsuppe

Suppen skal altid være lyserød for denne Yen Ta Fo. Jeg kender ikke betydningen af ​​Yen Ta Fo, men gætter på, at ta fo er rodfæstet fra tofu, fordi det var det, der gjorde suppen lyserød. Den røde tofu eller kinesisk ost (Tao Huu Yee) er syltet med røde ris og derfor er farven rød.

Kow Lao Yen Ta Fo

Yen Ta Fo Phuket
De grundlæggende ingredienser i Yen Ta Fo inkluderer nudlen efter eget valg (Sen – se mit indlæg om, hvordan du bestiller nudelsuppe i Thailand her), morgenfrue (Pak Boong), diverse fisk og rejekugler (Look Chin Pla/Goong), svinekød (Moo) og kogt blod (Leo-od Moo). Nogle steder kan der også tilføjes friske rejer (Goong), vandmænd (Mang Ka Prune) og hvide svampe (Hed Kao).

Sen Mee Yen Ta Fo

Du finder ikke bønnespirer i Yen Ta Fo - den eneste grøntsag i denne type nudelsuppe er morgenfrue.

Kun få Yen Ta Fo-butikker vil tilføje chili til suppen som standard, men 90 % af stederne vil ikke. Smagen til denne ret er ofte sød og sur, hvilket er ret anderledes end andre slags nudelsuppe. Jeg ved, at sød suppe er mærkelig for de fleste mennesker, men at putte sukker i nudelsuppen er ret almindelig praksis for thailændere.

4.5/5 - (2 stemmer)
Willy Thuan

Jeg blev født i Frankrig for lang tid siden, og jeg begyndte tidligt at rejse verden rundt, indtil jeg bosatte mig i Phuket i 1994. I de sidste 30 år har min passion for fotografering og min nysgerrighed ført mig til alle hjørner af Phuket, Bangkok og overalt hvor jeg har kunne tage til Thailand. Mit mål er at dele mine opdagelser, billeder og tips til at hjælpe rejsende med at planlægge deres ferier ved at gøre Phuket 101 så let som muligt at bruge for alle!

tags: