Spring til indhold

Patong Beach Fishing Village


Patong fiskerby


Hvad er din første vision, når du tænker på Patong Beach? Fortæl os det ikke; vi ved, hvad du forestiller dig. Lad os vise dig en lille enklave, der aldrig er set af de fleste mennesker, lige under den sydlige bro, der fører til Amari Phuket Resort (Og Tri Trang Strand yderligere).

Patong fiskerby

Få ville stoppe af nysgerrighed; det er et flot syn fra toppen af ​​broen, men hvor mange ville gå ned ad de stejle trapper for at se en lille fiskerlandsby, der stadig er aktiv midt i en forvokset turistby.

patong beach fiskerby 1

Jeg har et særligt forhold til denne landsby. Der plejede at være en lille fransk restaurant i halvfemserne, og jeg kunne endda have designet deres logo på det tidspunkt. Der var alligevel ikke mange franske restauranter overalt. Så i 2004 udslettede tsunamien hele stedet på et minut... alt væk! Få dage efter tsunamien besøgte jeg stedet og mødte et par damer, Maria og Fatima, der sad på det, der var tilbage af deres hus og spekulerede på, hvad de ville gøre nu. Jeg lagde deres foto op i mit fotogalleri (se nedenfor), dedikeret til den fantastiske menneskelige ånd i at genopbygge deres liv. Kort efter kom Peter, en mand fra Belgien, med en stor donation givet af befolkningen i hans hjemby og tilbød den til disse damer. Jeg dokumenterede det; det var meget følelsesladet. Så gik tiden, og vi mistede kontakten, som det ofte sker, når livet vender tilbage til det normale.

patong beach fiskerby 5

Jeg besluttede at besøge dette område igen, det var ikke første gang, jeg tog billeder her, men denne gang ville jeg virkelig gerne fange, hvordan livet var på et så usædvanligt sted. Så jeg gik i varmen i mere end en time, da jeg hørte mit navn... og her var de, begge damer vinkede til mig med smil og tårer... tiden går, men folk glemmer ikke disse tider. Hun har nu en lille nudelsupperestaurant, og jeg var selvfølgelig nødt til at prøve. Det var enkelt, meget lokalt og smagte særligt godt.

patong beach fiskerby 43

Landsbyen huser fiskere og turister med longtailbåde. Når havet er lidt barsk på denne tid af året, er de fleste både parkeret her, men disse både holder alle langs den sydlige ende af Patong-stranden i højsæsonen. Det er en kæmpe kontrast til at gå langs denne dårlige flodbred efter at have kørt sammen med Starbucks, smarte butikker og indkøbscentre i Patong. Folk, unge og gamle smilede og hilste på mig, børn vinkede og bad mig tage deres billeder. Lad dig dog ikke narre af billederne; det er lidt snavset, det lugter lidt, men det er ægte, og jeg hyggede mig med at vandre langs floden og spørge: 'Er jeg virkelig i Patong?'

patong beach fiskerby 3 patong beach fiskerby 2

3.9/5 - (15 stemmer)
Willy

Jeg blev født i Frankrig for lang tid siden, og jeg begyndte tidligt at rejse verden rundt, indtil jeg bosatte mig i Phuket i 1994. I de sidste 30 år har min passion for fotografering og min nysgerrighed ført mig til alle hjørner af Phuket, Bangkok og overalt hvor jeg har kunne tage til Thailand. Mit mål er at dele mine opdagelser, billeder og tips til at hjælpe rejsende med at planlægge deres ferier ved at gøre Phuket 101 så let som muligt at bruge for alle!

tags: