Spring til indhold

Peranakannitat Museum Phuket Town (Baba Museum)


Phuket Town Baba Museum


Peranakannitat Museum (Baba Museum eller Chalermraj Center) har netop åbnet sine døre i hjertet af Phuket by efter mange års renovering (mindst 7 år!). Beliggende i krydset mellem Phang Nga Road og Phuket Road, ligger Peranakannitat Museum inde i det, der plejede at være den gamle 'Standard Chartered Bank'. Det er et ret beskedent museum, men placeringen og selve den kinesisk-portugisiske bygning er værd at gå i.

Phuket Baba Museum (Peranakannitat Museum)

Ifølge en meget kort film projiceret på anden sal, kom Peranakan oprindeligt fra Kina for århundreder år siden og slog sig ned i Thalang-området. Bortset fra den korte film bliver tingene ikke rigtig forklaret eller beskrevet i museet. En dame gik rundt med mig, men hun svarede for det meste på mine spørgsmål, og da jeg på ingen måde er historiker, vil jeg ikke tage risikoen med at beskrive her, hvordan de første kinesere ankom til Phuket, og hvordan Baba Nyonya-samfundet startede. Jeg vil hellere henvise dig til en meget velskrevet artikel fra The Japan Times.

Perenakan Museum Phang Nga Road

Der har været meget snak omkring det museum i de sidste 7 år, så hvis du går rundt, så skub til døren. Hvis den åbner, er du heldig, så kig dig omkring, det er gratis.


360 View


Flere billeder

Peranakannitat Museum Info

Lokation: Phuket by
Adresse
: Skæringspunktet mellem Phang Nga Road og Phuket Road
Åbne: mandag til lørdag
Timer: 10 - 8
Pris: Gratis


Kort over Peranakannitat Museum

Se alle Phuket-kort!

Mere læsning

Phuket Town - En vandreguide til den gamle Phuket by

9 museer i Phuket, Thailand 🏛️
3.4/5 - (28 stemmer)
Willy Thuan

Jeg blev født i Frankrig for lang tid siden, og jeg begyndte tidligt at rejse verden rundt, indtil jeg bosatte mig i Phuket i 1994. I de sidste 30 år har min passion for fotografering og min nysgerrighed ført mig til alle hjørner af Phuket, Bangkok og overalt hvor jeg har kunne tage til Thailand. Mit mål er at dele mine opdagelser, billeder og tips til at hjælpe rejsende med at planlægge deres ferier ved at gøre Phuket 101 så let som muligt at bruge for alle!