Spring til indhold

Mang Da Na – Giant Water Bug

Mang Da Na – Giant Water Bug

Mang Da ligner alt for store, muterede kakerlakker, men det kan jeg bekræfte, at de ikke er. De hedder Mang Da Na på thailandsk og er tilsyneladende den største slags vandbug der findes. Jeg tror, ​​det engelske navn er 'Giant Water Bug'.

Disse fyre er ikke bare en anden type friturestegte insekter på push-vognene. De er lidt mere specielle end det. Dette skyldes, at mandlige Mang Da har en tydelig duft, der gjorde dem til en god ingrediens til andre thailandske retter; såsom forskellige Tog Prik eller chilipasta, Som tam eller Papaya Salat, og du finder også Nam Pla Mang Da eller fiskesauce med Mang Da-duft. Du kan også finde kogt eller dampet Mang Da på friskmarkedet, klar til at gå til Nam Prik eller Thai Chili Paste-retter. Mang Da hunner frituresteges, mens hannerne bruges som ingrediens.

mang-da4

Lad mig beskrive, hvordan den smager, og hvordan den faktisk er som ret. Kroppen af ​​denne bug er som en lomme med en lille smule kød. Nogle mennesker fylder lommen med hvidløgsflæsk og friterer derefter... Jeg kalder det en raket. Det virker ikke særlig populært i disse dage, da jeg næsten ikke kan finde det. Men hvis du finder nogle, så prøv. Det smager simpelthen som hvidløgsflæsk. Hardcore mennesker spiser kødet inde i lommen og dets hoved - kun kødet og ikke skallen. Hvis du gerne vil prøve, så sørg for at åbne hovedet og udvælge det brunlige kød. 🙂

For den mandlige Mang Da, der går i andre retter, snitter vi normalt insekten i små stykker. Du kan måske finde et spor af sorte stykker, men det vigtigste er duften og ikke kødet. Hvordan lugter det? Slik eller tyggegummi. Og jelly bean/Jelly Belly har den smag! Det er virkelig en speciel fejl, ser du?

mang-da
Nyttige tip: Ordet Mang Da er også en slang, der betyder alfons. held og lykke med at bruge det.
Hvor finder man Mang Da: Selve insektet kan findes på lokale markeder. Skubvognene sælger ofte friturestegte insekter i nattelivsområder for turister. De er populære for både folk, der arbejder der, og turister. Nam Pla Mang Da og Nam Prik Mang Da duft kan nemt findes i supermarkedet. Nogle restauranter kan have disse Nam Prik Mang Da i menuen ... men dette er mere populært i det centrale og nordlige Thailand i stedet for her i Phuket. Mange E-Sarn og nordøstlige restauranter har Som Tam Mang Da.

Læs mere : Top 10 insekter og mærkelig mad i Phuket

mang-da3 mang-da2

4.7/5 - (8 stemmer)
Willy Thuan

Jeg blev født i Frankrig for lang tid siden, og jeg begyndte tidligt at rejse verden rundt, indtil jeg bosatte mig i Phuket i 1994. I de sidste 30 år har min passion for fotografering og min nysgerrighed ført mig til alle hjørner af Phuket, Bangkok og overalt hvor jeg har kunne tage til Thailand. Mit mål er at dele mine opdagelser, billeder og tips til at hjælpe rejsende med at planlægge deres ferier ved at gøre Phuket 101 så let som muligt at bruge for alle!